Windows vista (ή μηπως Mac os..?)

Οτιδήποτε εκτός θέματος εδώ.

Συντονιστές: Nemo, Maddog, Whacker, BraiNKilleR

Άβαταρ μέλους
grip
Emu Chief
Emu Chief
Δημοσιεύσεις: 2092
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2005 21:45
Τοποθεσία: Τρίκαλα

Windows vista (ή μηπως Mac os..?)

Δημοσίευση από grip »

Παιδια,πηγα σημερα μια βολτα απο τα Multirama για κατι αγορες,και ειδα οτι ειχανε φορεσει σε εναν υπολογιστη τους τα windows vista την ultimate εκδοση για επιδειξη.....(160 ευρουδακια παρακαλω....:? )
Η αληθεια ειναι οτι εντυπωσιάστηκα απο το περιβαλλον,(γενικα εντυπωσιαζομαι ευκολα... :lol: ),αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι ολιγον τι αντιγραφη απο τα mac os ή κανω λαθος??
Long live the emulator!!!!
[url=http://ubanimator.com][img]http://img288.imageshack.us/img288/2192/userbar517432aj.gif[/img][/url]
Άβαταρ μέλους
Maddog
Master Modelator
Master Modelator
Δημοσιεύσεις: 3768
Εγγραφή: 26 Μάιος 2004 14:44
Τοποθεσία: Κάποιο beach bar στο Ντουμπάι
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Maddog »

Τώρα περιμένουμε το παραλήρημα του whacker και του xalia για το πόσο μ@μ@τα είναι τα Mac... :roll:
Παππού όλος ο κόσμος ανησυχεί μήπως η σχέση σου με την πιτσιρίκα αποβεί μοιραία.
-Τι να κάνουμε παιδί μου...αν πεθάνει - πέθανε...
Άβαταρ μέλους
pepinos
Emulation King
Emulation King
Δημοσιεύσεις: 1228
Εγγραφή: 11 Μάιος 2004 01:48

Δημοσίευση από pepinos »

πριν απο 1 ωρα το ειπαν με κεφαλαια γραμματα στο cnn .τα windows vista ειναι αντγραφη απο τα mac , και μαλιστα κατηγορουνε τον bill οτι εξαπατησε τον κοσμακη.......και οτι "κωλωνει"να δωσει απαντηση στις κατηγοριες αυτες
Κάποτε οι μαθητές του είχαν ρωτήσει το Αριστοτέλη για το ποιό είναι το αγριότερο ζώο. Και εκείνος αποκρίθει : Από τα οικόσιτα ο ΚΟΛΑΚΑΣ και από τα ελεύθερα ο ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.
Άβαταρ μέλους
theoritikos
Mame Maniac
Mame Maniac
Δημοσιεύσεις: 620
Εγγραφή: 15 Οκτ 2005 22:37

Re: Windows vista (ή μηπως Mac os..?)

Δημοσίευση από theoritikos »

grip έγραψε:(160 ευρουδακια παρακαλω....:? )
Μακάρι να κάναν 160 € τα ultimate! Κοντά στα 400€ θα είναι!!
grip έγραψε: εχω την εντυπωση οτι ειναι ολιγον τι αντιγραφη απο τα mac os ή κανω λαθος??
Το γραφικό περιβάλλον είναι όντως αντιγραφή του macos, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το "κλέβουν". Είναι και μια διανομή ubuntu που έχει ένα παρόμοιο περιβάλλον, η οποία έχει κυκλοφορήσει πολύ πριν τα vista![/img]
In the beginning it was pong.....
Άβαταρ μέλους
grip
Emu Chief
Emu Chief
Δημοσιεύσεις: 2092
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2005 21:45
Τοποθεσία: Τρίκαλα

Δημοσίευση από grip »

Μαλλον δεν ακουσα καλα τις τιμες το μεσημερι.....
Τωρα που τις ειδα,βλεπω οτι ειναι προσιτες για ολους.....:crazy:
Windows Vista Home Basic English 279 ευρω....:(
Windows Vista Home Premium English 329 ευρω...:shock:
Windows Vista Business English 399 ευρω...:wacko:
Windows Vista Ultimate English 549 ευρω...:shock2:
Long live the emulator!!!!
[url=http://ubanimator.com][img]http://img288.imageshack.us/img288/2192/userbar517432aj.gif[/img][/url]
Άβαταρ μέλους
BraiNKilleR
Site Admin
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 1102
Εγγραφή: 15 Απρ 2004 02:35
Τοποθεσία: Ελλάδα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από BraiNKilleR »

Εμάς μας ενδιαφέρουν οι τιμές από τα DSP aka oem που έχουν μακράν μεγάλη διαφορά στις τιμές. Οι διαφορές είναι μηδαμηνές και αυτές αφορούν το Lincensing και το κουτι !


Ενδεικτικά...

http://www.eshop.gr/show_main.phtml?id=PCF.00574
http://www.eshop.gr/show_main.phtml?id=PCF.00573
BraiNKilleR
http://www.mame.gr
Άβαταρ μέλους
pepinos
Emulation King
Emulation King
Δημοσιεύσεις: 1228
Εγγραφή: 11 Μάιος 2004 01:48

Δημοσίευση από pepinos »

οι παπουληδες εδω τι λενε περι vista?αξιζει να τα βαλει κανεις τωρα, η σε κανενα χρονο?(λογο ασυμφωνιας προγραμματων-παιχνιδιων...κλπ)
Κάποτε οι μαθητές του είχαν ρωτήσει το Αριστοτέλη για το ποιό είναι το αγριότερο ζώο. Και εκείνος αποκρίθει : Από τα οικόσιτα ο ΚΟΛΑΚΑΣ και από τα ελεύθερα ο ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ.
Άβαταρ μέλους
Whacker
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 1608
Εγγραφή: 15 Απρ 2004 22:06
Τοποθεσία: 'δω χάμου
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Whacker »

Με πάρα πολύ κόσμο (κυρίως της "δουλειάς") που έχω κουβεντιάσει έχει τεθεί το ζήτημα Vista, or Not-To-Vista?

Πριν απαντήσω τι θα κάνω εγώ, θέλω να θυμίσω 2 πράγματα:

1. Κάθε φορά που κυκλοφορούσε νέο version Windows ο κόσμος ήταν σε τρελλό παραλλήρημα. Τρέχανε όλοι να το αγοράσουν. Ήταν όλοι εξτασιασμένοι με τις 'νέες τεχνολογίες' και με το 'φοβερά βελτιωμένο περιβάλλον'... Αυτά κάπου εκεί στο 2001.

Σήμερα; Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Καθένας γνωρίζει πως δεν υπάρχει τίποτε 'νέο' στην νέα έκδοση των Windows ΕΚΤΟΣ από το περιτύλιγμα. Ένα νέο γραφικό περιβάλλον που βασίζεται στο 3D acceleration της PCI Express καρτούλας που πήραμε τελευταία για να παίζουμε κανένα Halo ή κανένα Tomb Raider. Γνωρίζω πολύ κόσμο που με το που θα εγκαταστήσει (ΑΝ εγκαταστήσει) το νέο λειτουργικό είναι το 1ο πράγμα που θα κάνει disable.

Νέες τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με την διαχείριση των αρχείων; ΚΑΜΙΑ! Το παλιό καλό NTFS από τα NT είναι ακόμη εδώ... Το νέο File system της MS ήταν τόσο δύσκολο να χωρέσει μέσα στον kernel που αποφάσισαν να το αφήσουν εκτός για κάποια (ποιά; ) άλλη έκδοση.

Πολυνηματική επεξεργασία; Συγχρονισμός πολλαπλών πυρήνων; ΧΑ! Θα αστειεύεστε βέβαια... τι το περάσατε; Unix? Αυτά είναι ξεπερασμένα πράγματα! Θα αρκεστείτε σε ένα framework, -μη ρωτάτε τι είναι αυτό, δεν είναι ακόμη έτοιμο, τώρα το φτιάχνει ο Ααρών (ναι, αυτός που νομίζετε)- που θα συγχρονίζει τους 4 ή 8 πυρήνες του νέου σου μηχανήματος ΕΥΚΟΛΑ με το να "κάθεται" σαν service "πάνω" στο λειτουργικό... (ΚΑΙ όχι, δεν θα είναι κομμάτι του kernel.)

2. Είναι η 1η φορά που 'βγαίνει' στην αγορά νέο OS της M$ και δεν έχει κυκλοφορήσει πιο πριν 'official' release από ΚΑΝΕΝΑ group. ΚΑΝΕΝΑ! ούτε patch ούτε l33t k3yg3nz - ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ! Βλέπεις στα μεγαλύτερα torrent sites κανένα χύμα iso που έχει ρίξει εκεί μέσα κανένας n00b για να πάρει το credit.

Α, ξέρουμε το λόγο! Η M$ κατάφερε επιτέλους με το πολλαπλό κλείδωμα και τα online registrations με τα 256bit κλειδιά της να κρατήσει το λειτουργικό της ασφαλές! Φτωχοί κακόμοιροι crackers! Νομίζατε έτσι εύκολα θα το σπάζατε; Γελαστήκατε! Δεν φαντάζομαι να νομίζει κανείς από σας πως απλά δεν άξιζε τον κόπο το release, πως είναι ένα lame-OS και μια φθηνή αντιγραφή του OSX έτσι; Δεν φαντάζομαι να πιστεύετε πως οι μεγαλύτεροι hackers και προγραμματιστές αυτού του πλανήτη απλά αποφάσισαν πως ΔΕΝ αξίζει να ασχοληθούν με τα Windows XP σε νέο περιτύλιγμα...

Αν διαβάσατε ως εδώ, μάλλον θέλετε να μάθετε τι θα κάνω εγώ... Ως γνωστόν είμαι Alpha-tester... Κοινώς "ότι βγει - στο λωλω-Στεφανή". ΠΡΕΠΕΙ να πάρω τα Vista και να αρχίσω να τα δοκιμάζω. Να δω πως πάνε, αν είναι "σταθερά" αν "κάθονται" εύκολα σε "παλιά" μηχανήματα... Να τσεκάρω παλιά προγράμματα, να δω αν "χτυπάνε στο νέο περιβάλλον"... ΠΡΕΠΕΙ να δω το networking policy τους σε LAN με περιβάλλον Win98/NT/XP/Vista... και άλλα πολλά.

Όμως ΟΧΙ. ΔΕΝ θα μπω στη διαδικασία. Δε με ενδιαφέρει το DRM ούτε το Phone-home των Vista με το κάθε click του mouse μου. Αλήθεια δεν δίνω δεκάρα αν ο Gates και η παρέα του δει τι torrents κατεβάζω ή πόσα MP3 έχω στο σκληρό μου. Με ενδιαφέρει πως έχω μάθει να κάνω τη δουλειά μου ΜΙΑ ΧΑΡΑ χωρίς να χρειάζομαι νέο γραφικό περιβάλλον. Αυτά που θα με ενδιέφεραν θα ήταν να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους διπύρηνους που έχω και ξύνονται τώρα με τα XP και αυτό ΔΕΝ θα το κάνουν.

Το 2001, το στοίχημα των προγραμματιστών των Windows Vista με το χρόνο ήταν: "πόσα bit θα έχουν οι νέοι επεξεργαστές μετά από 5-6 χρόνια". Και όντως ήταν σωστό γιατί κάπου τότε οι Intel/AMD έψαχναν για διεύρυνση του bus των επεξεργαστών προκειμένου να έχουν μεγαλύτερες ταχύτητες. Ποιός να φανταζόταν πως κάποιος θα έβαζε "φρένο" στα 4GHz και θα χρειαζόταν να φτιάξουμε λειτουργικά που βασίζονται όχι στην ταχύτητα επεξεργασίας - ούτε στο bus αλλά στη συνεργασία των πυρήνων που έχουν μέσα τους οι νέοι επεξεργαστές...;

Κρατήστε το αυτό το τελευταίο. Θα γίνει χειρότερο στο μέλλον. Σε 2-3, 4 χρόνια το πολύ θα βλέπετε cpu με 16 ή και 32 πυρήνες. Και τότε τα Windows Vista θα είναι πολύ πίσω γιατί δεν δαμάζεις 16 ή 32 άλογα με frameworks αλλά με σωστή αρχιτεκτονική kernel. ΟΥΤΕ προλαβαίνεις να φτιάξεις ΝΕΟ λειτουργικό με τέτοια χαρακτηριστικά και τη συμβατότητα των προηγούμενων γενιών...

Τώρα το ερώτημα είναι ποιός θα είναι ο επόμενος που θα πάρει τα 100$ για να μπει στο PC μας με το λειτουργικό του...

...έλα ντε. :wink:
-Έτοιμο το compile;
-Ναι...
-Σβήσε και ξανάρχισε, βγήκε νέο update!
Άβαταρ μέλους
Badge
Metal Slug
Metal Slug
Δημοσιεύσεις: 149
Εγγραφή: 26 Απρ 2004 22:01
Τοποθεσία: Patissia, Athens
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Badge »

Θα ήθελα όλοι σας να πάρετε μια γεύση από ένα τεράστιο TXT που έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες και με έχει προβληματίσει :

http://www.cs.auckland.ac.nz/~pgut001/p ... _cost.html

Διαβάστε το. Μετά ξαναδιαβάστε το. Ξεκοκκαλίστε το. Μας ενδιαφέρει όλους μας. Κι ας έχουμε ο καθένας το αγαπημένο του λειτουργικό.

Θα κάνω εδώ μια μικρή παρένθεση. Αγόρασα μια 4-port Ethernet προχτές και την έβαλα στο Debian της ταράτσας. Δουλεύει μια χαρά, απλά μου γεμίζει το syslog με το μήνυμα "tulip_stop_rxtx() failed", ή κάπως έτσι. Έφαγα όλα τα forum για να καταλήξω στο γνωστό "this is a known problem". Δεν του έδωσα σημασία, δε με ενόχλησε, όλα οκ. Άλλωστε για το Debian δεν έχω πληρώσει δεκάρα, και με μια γραμμή εντολών μπορώ να επιλέξω να εγκαταστήσω ένα από τα 19.500 έτοιμα και δωρεάν πακέτα για αυτό.

H Microsoft όμως; Αν την πληρώσω €599 για την Ultimate έκδοση, και χώσω και άλλα €2000 αγοράσω μηχάνημα συμβατό με τα Vista, γιατί κανένα από τα τρία μηχανάκια στα πόδια μου ΔΕΝ είναι Vista compatible, θα μπορεί να μου πει στα μούτρα μου "This is a known problem"? Τι λες, ρε μεγάλε;

Άλλο (sorry για τις ομοβροντίες αλλά τα λέω χύμα όπως μου έρχονται) : Έχει δει κανείς Ubuntu να τρέχει πάνω Beryl; Και δε μιλάω για super duper machinery, μιλάω για ένα PIII με GeForce 5200. Ψάξτε να δείτε, κι αν δεν πέσετε από την καρέκλα με τα visuals (φωτιές, κύβοι με videos, παγάκια, και ένα σωρό άλλα καλούδια) ελάτε να μου πείτε.

Για να μην παραλείψω το MacOS X που πολλοί είναι αυτοί που πίνουν νερό στο όνομά του. Για μένα, give me BSD αρχιτεκτονική λειτουργικού any time. Θα νοιώσω σαν στο σπίτι μου. Σταθερό, εύκολο, κι αν μου προκύψει και κανά πρόβλημα, τα e-books και το Google να είναι καλά.

Η λύση στην οποία οδηγούμαστε κύριοι είναι μία : ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. Δε μιλάω να τα έχετε cracked. Μιλάμε για παγερή αδιαφορία. Ούτε καν να κάνετε τον κόπο να ασχοληθείτε μαζί τους. Όπως δεν ασχολήθηκαν οι hackers. Κανείς δεν είναι τόσο ηλίθιος ώστε να μπει στον κόπο και στον κίνδυνο να ληστέψει μια τράπεζα, στο θησαυροφυλάκιο της οποίας φυλάσσονται επιμελώς σκουπίδια και σάπιες πατάτες.

Εγώ όσοι μου φέρνουν μηχανάκια στο εξής θα έχουν δύο επιλογές. Είτε XP με το Unattended είτε Ubuntu. Με το δεύτερο να συνιστάται ανεπιφύλακτα.

Άντε τώρα βλάκα Billy, το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία... Τα Vista θα είναι το Βατερλώ σου, αρκεί να σε πάρει χαμπάρι ο κόσμος. Άντε γιατί με σύγχισες πάλι.
[size=75]A knight is sworn to valor, his heart knows only virtue, his blade defends the helpless, his might upholds the weak, his word speaks only truth, his wrath undoes the wicked.- [i] Knight's Code[/i][/size]
Άβαταρ μέλους
Maddog
Master Modelator
Master Modelator
Δημοσιεύσεις: 3768
Εγγραφή: 26 Μάιος 2004 14:44
Τοποθεσία: Κάποιο beach bar στο Ντουμπάι
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Maddog »

Εγώ προσωπικά έχω εκφράσει και άλλες φορές την άποψη μου ότι ΚΑΘΕ τελικό release της Microsoft σε λειτουργικό πρέπει να θεωρείται alpha. ΟΤΑΝ με το καλό βγάλει το SP1 πιθανώς μπορεί να θεωρηθεί stable beta και θα είναι "ασφαλές" να το τρέξεις. Μέχρι τότε αφήνουμε άλλα "θύματα" να κάνουν το δωρεάν alpha testing της Microsoft και να πέσουν θύματα των (ακόμα άγνωστων) τρυπών και προβλημάτων του νέου λειτουργικού-δεν νομίζω να πιστεύει κανείς σας σοβαρά ότι είναι τέλειο out of the box;
Η ιστορία έχει επαναληφθεί καρμπόν με όλα τα προηγούμενα λειτουργικά που "στρώσανε" μετά από ένα διάστημα 1-2 ετών στην αγορά (εκτός από τα Millennium που αποδειχτήκανε τόσο πέραν οικονομικής επισκευής που απλώς τα κατάργησε ταχύτατα!)

To catch βέβαια με τα Vista είναι ότι θα χρησιμοποιήσουν τα παιχνίδια ως "πολιορκητικό κριό" για να καταλάβουν τα PC μας. Όλες οι ενδείξεις είναι ότι τα DX10 θα υποστηρίζονται μόνο από τα Vista (ή έστω ότι θα τα δούμε σε XP κατά το 2008 κατά το σατανικό σχέδιο της M$ που θέλει να σπρώξει ένα νέο λειτουργικό χωρίς ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης). Οπότε όποιος θέλει να παίξει οπωσδήποτε όλα τα νέα παιχνίδια ΤΩΡΑ θα αναγκαστεί να τα βάλει κακήν-κακώς.

Εγώ δεν σκοπεύω να τα βάλω σύντομα καθότι έχω πλέον μια πλήρως "εξημερωμένη" εγκατάσταση XP που δουλεύει ρολόι και καμμία απολύτως όρεξη να βάλω νέους μπελάδες στο κεφάλι μου. Απλώς θα αποφύγω για ένα διάστημα τα τυχόν νέα παιχνίδια που τα απαιτούν υποχρεωτικά ή στην χειρότερη θα αγοράσω καμμιά κονσόλα ακόμα-πιό φτηνά θα έρθει.
Σε καμμιά διετία (πχ Φθινόπωρο 2008) βλέπουμε την κατάσταση και αποφασίζουμε οριστικά... :wink:

PS: Whacker, αν πιστεύεις ότι η Microsoft θα αφήσει τις Intel/AMD να βγάλουν 32 πυρήνες πριν να είναι "έτοιμη" να κυριαρχήσει στην αγορά είσαι πολύ αφελής. Η΄πιστεύεις ότι είναι τυχαίο που οι DX10 κάρτες βγήκανε ελάχιστο χρόνο πριν τα Vista; Συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, έλεγχος της αγοράς και άγιος ο Θεός! :twisted:
Παππού όλος ο κόσμος ανησυχεί μήπως η σχέση σου με την πιτσιρίκα αποβεί μοιραία.
-Τι να κάνουμε παιδί μου...αν πεθάνει - πέθανε...
Άβαταρ μέλους
Pyjamarama
Metal Slug
Metal Slug
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 03 Σεπ 2004 10:39
Τοποθεσία: Athens

Δημοσίευση από Pyjamarama »

Απο τι στιγμη που δεν υπαρχει OS που να εκμεταλευεται δυναμικα τους πυρηνες και να δρομολογει-δημιουργει tα threads αναλογως, δεν θεωρω οτι καποιο OS εχει κανει τη διαφορα... (δηλαδη το OS να παιρνει π.χ τον Powerbuilder9 ή το Fuse και να το "μοιραζει" στις υπαρχουσες κορες)
LOAD ""
Άβαταρ μέλους
xalia
L33t P14y3r
L33t P14y3r
Δημοσιεύσεις: 1932
Εγγραφή: 14 Φεβ 2005 12:07

Δημοσίευση από xalia »

και είναι λογικό να μην γνωρίζει ο Pyjamarama λειτουργικό που εκμεταλλεύεται του πολλαπλούς πυρήνες αφού ΔΕΝ το έχει βγάλει η ms! ότι δεν είναι ms δεν υπάρχει, οκ και του χρόνου...

δυστυχώς ο maddog έχει δίκιο... θα τρέξει κόσμος να βάλει vista όχι μόνο για τα games αλλά και για το νέο περιβάλλον. ωραία καθόμαστε εδώ εμείς και τα συζητάμε αλλά ο απλός χρήστης που θα δει ένα παράθυρο να είναι διάφανο θα καραγουστάρει! τι drm να του πεις και τι framework τα ήξερε και από χτες? 3d παράθυρο βλέπει τα 5 πράγματα που έκανε και με ένα p1 τα κάνει και τώρα είναι ευτιχισμένος.
η επιτυχία των vista είναι εγγυημένη...

όσο για το περιβάλλον που θα θέλει νέα καρτούλα για να παίξει καλά deja vu...πόσοι αλλάξαμε κάρτα ήχου για να παίξουμε κάνα παιχνιδάκι επί εποχή win95??? πλακόθηκαν όλοι βγάζανε παιχνίδια μόνο για win και ψαχνόσουν γιατί η κάρτα που είχε ποτέ παράπονο στο dos δε συνεργαζόταν ποτέ με το direct x...
reboot
--------
Άβαταρ μέλους
Pyjamarama
Metal Slug
Metal Slug
Δημοσιεύσεις: 150
Εγγραφή: 03 Σεπ 2004 10:39
Τοποθεσία: Athens

Δημοσίευση από Pyjamarama »

xalia μου δινεις ενα παραδειγμα λειτουργικου που μια εφαρμογη που ειναι φτιαγμενη να βλεπει ενα thread,ενα cpu να την κανει να βλεπει ολους τους πυρηνες παραληλα?
LOAD ""
Άβαταρ μέλους
GeoAnas
Methuselah
Methuselah
Δημοσιεύσεις: 1503
Εγγραφή: 19 Απρ 2004 22:39
Τοποθεσία: Πολύγυρος - Χαλκιδική
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από GeoAnas »

Δεν τα βάζω που να με τα χαρίσουνε !!
Άντε μη μου ανέβει και η πίεση ...γέρος άνθρωπος !!
Θα περιμένω κι εγώ καμιά 2ετία και μετά βλέπουμε.Ίδια τακτική ακολούθησα και με τα ΧP ;-)
Άβαταρ μέλους
xalia
L33t P14y3r
L33t P14y3r
Δημοσιεύσεις: 1932
Εγγραφή: 14 Φεβ 2005 12:07

Δημοσίευση από xalia »

parallels στο tiger
και αν δε σου αρέσουν τα visual monitors ανοίγεις και μία κονσόλα και βλέπεις τι τρέχει και που αναλυτικά, οι εντολές είναι unix
reboot
--------
Απάντηση