Ρυθμιση Trackball με Joystick?!

Όλα σχετικά με τον αγαπημένο μας emulator.

Συντονιστές: Nemo, Maddog, Whacker, BraiNKilleR

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
axe55man
Crazy Kong
Crazy Kong
Δημοσιεύσεις: 27
Εγγραφή: 13 Ιαν 2012 04:37

Ρυθμιση Trackball με Joystick?!

Δημοσίευση από axe55man »

Καλημέρα ή καλησπερα σε όλα τα μέλη του φόρουμ. Είμαι νέος στο φορουμ αν κ είχα γραφτει πολύ παλιά κ είχε σβηστεί ο λογαριασμός.
Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:
Κατα καιρούς μάζευα τα ρομς για κάποιες εκδόσεις του ΜΑΜΕ κ τα κράταγα. Έχω κατασκευάσει ένα κλασσικό ηλεκτρονικο Ούφο (όπως τα λέγαμε παλιά) με μοχλούς κ κουμπιά κανονικά. Είχα βάλει σε ένα παλιο ΠιΣι μια έκδοση ΜΑΜΕ32 0.66 οπου ο ΜΑΜΕ εκείνων των εκδόσεων δεν είχε κάποιες βαριές ρουτίνες κ πήγαινε σφαίρα ακόμα κ σε ενα Ρ4 στα 1800 ΜΗΖ. Το θέμα τώρα είναι το εξής, έχω κάνει μια πατέντα για trackball για το Arkanoid κι όσα παιχνίδια θελουν κάποιο ανάλογο χειριστήριο, με ένα παλιό mouse (με την μπίλια) στο οποίο βλέπει το δεξιά-αριστερά ώς κίνηση κ είναι συνδεδεμένο στη θύρα του mouse στο ΠιΣι, όπου στην παλιά έκδοση του ΜΑΜΕ 0.66 είχε ρυθμιστεί εύκολα κανονικά κ δεν είχα προβλήματα. (Έλειπε το Control mapping στο Defaul Game Options)
Έχω αλλάξει τον υπολογιστή σε πιο δυνατό κ ετσι έβαλα πάνω την έκδοση ΜΑΜΕ32 0.104, όπου έχω πολλά περισσότερα παιχνίδια. Το πρόβλημά μου είναι οτι δεν μπορώ να ρυθμίσω σωστά το trackball διότι μου μηδενίζει την λειτουργεία όταν πάω να παίξω arkanoid παράδειγμα.
Το πρόβλημα ίσως ξεκινάει ώς εξής: Οι 2 μοχλοί που έχω κατασκευάσει είναι επεκτάσεις καλωδίων απο 2 κανονικούς μοχλούς Joypad οι οποίοι συνδέονται κανονικά σε USB. Τα Joypad έχουν πολλά κουμπιά κ εγώ χρειάζομαι 6 Fire για τον κάθε μοχλό κι έτσι τα υπόλοιπα Fire τα έχω χρησιμοποιήσει ώς Player1 Start, Player2 Start, Coin, κλπ, αυτό σημαίνει οτι δεν μπορώ να έχω OFF τον μοχλό. Αυτό γιατί το λέω, διότι αν στο Controllers βγάλω εκτός τον μοχλό κ έχω ενεργοποιημένο το trackball (mouse) δεν μου κάνει κόλπα η κίνηση, και δουλεύει κανονικά.
Αυτό όμως που δε μπορώ να δεχτώ είναι οτι οσο υποτίθεται έχουμε νέες εκδόσεις ΜΑΜΕ τόσο κάποια πράματα λειτουργούν καλύτερα κ πιο σωστά.
Μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει στις ρυ8μίσεις των Controllers; Να βάλω στο controllers ENABLE το Joystick Input, ENABLE Mouse Input και μετά πρέπει να πειραματιστώ στο Control Mapping? Το έκανα! Νομίζω έχω το ίδιο πρόβλημα! Πρέπει να αφαιρεθεί τελείως το Joystick?!?!
Μήπως πρέπει να πάω στο κάθε παιχνίδι που έχει ως χρήση controller το mouse (το trackball μου) και να του δηλώσω κάποια ρύθμιση για το joystick?
Μήπως πρέπει να δηλώσω κάτι για τους μοχλούς γενικά? να είναι αναλογικοι κλπ?
Δεν τα γνωρίζω κι όλα τέλεια αλλά δεν μπορεί να μην λειτουργούν μαζί ΚΑΙ joystick ΚΑΙ mouse στα παιχνίδια, διότι αυτό που μου κάνει είναι το εξής, βλέπει πχ το Arkanoid την ρακέτα κ την κινείς με το Mouse-Trackball αλλά ο μοχλός μηδενίζει την θέση της κ την επαναφέρει καθώς παίζει στο κέντρο της οθόνης, δηλ, μπλέκουν τα 2 χειριστήρια, μάλον δεν μπλέκουν, απλά παίζουν κ τα 2, κ ο μοχλός κάθε δέκατο δευτερολέπτου μετακινεί την ρακέτα στο κέντρο.
Αν μπορεί κάποιος να μου πεί 1ον. Εχω 2 μοχλούς κι 1 trackball mouse, (για arkanoid,και τιμονάκι για κάποια άλλα παιχνιδια) πώς να δηλώσω στο Controll Mapping αυτά τα χειριστήρια (ΠΡΩΣΩΡΙΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ LIGHTGUN)... και 2ον. Αν το παραπάνω πρόβλημα που έχω αναφέρει ρυθμίζεται με το να δηλώσω κάποια ρύθμιση ΜΟΝΟ στο controlling στα παιχνίδια που θέλω να παίζουν με το trackball-mouse. (χωρίς να αναιρώ το joystick διότι χρειάζομαι κάποια Fire buttons του που είναι βασικά για την κονσόλα, όπως Player1 Start, Player2 Start, Coin κλπ)
Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
Maddog
Master Modelator
Master Modelator
Δημοσιεύσεις: 3768
Εγγραφή: 26 Μάιος 2004 14:44
Τοποθεσία: Κάποιο beach bar στο Ντουμπάι
Επικοινωνία:

Re: Ρυθμιση Trackball με Joystick?!

Δημοσίευση από Maddog »

Νομίζω ότι η λύση στο πρόβλημα σου είναι απλή.
Ενώ τρέχει το Arkanoid πρέπει να πατήσεις το Tab και να πας στο "Input (This Game)"
Εκεί θα δεις μια γραμμή που γράφει "Dial Analog" και δίπλα ως τιμές από default έχεις τα "Mouse X or Joy 1 X Axis". Αυτό σημαίνει ότι διαβάζει και το mouse και το joypad για τον οριζόντιο άξονα.
Αν πατήσεις το Enter εκεί, σε αφήνει να επιλέξεις κάτι άλλο. Πατάς λοιπόν Enter και μετά προσεκτικά κουνάς το ποντίκι στον οριζόντιο άξονα. Αν το κάνεις σωστά θα δεις να γράφει "Mouse X" σκέτο. Τότε πηγαίνεις στο Return to Game και λογικά είσαι σένιος. Εννοείται πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει το "Enable Mouse Input" στα μενού του ΜΑΜΕ για να λειτουργήσει αυτό!
Αν κάνεις κάτι λάθος και χαλάσεις τις ρυθμίσεις, μπορείς να επιστρέψεις στις default σβήνοντας το arkanoid.cfg από τον αντίστοιχο φάκελο cfg
Αντίστοιχες ενέργειες φυσικά θα πρέπει να γίνουν σε όσα παιχνίδια παίζεις με το trackball/mouse.

Σαφώς και λειτουργούν πιό σωστά οι νεότερες εκδόσεις ΜΑΜΕ, αλλά δεν είναι δυνατόν να καλύπτεται κάθε custom setup με τις default ρυθμίσεις. Νομίζω πάντως ότι με τα παραπάνω δεν θα έχεις πλέον πρόβλημα. :)

Πιθανώς θα μπορούσε να γίνει και κάτι γενικότερο με το Controller Mapping, αλλά δεν είμαι εξοικειωμένος μαζί του. Ίσως πρέπει να δηλώσεις σαν Paddle και Dial device το mouse αντί για Keyboard που είναι το default. Δοκίμασε πάντως πρώτα αυτό που προτείνω παραπάνω.
Παππού όλος ο κόσμος ανησυχεί μήπως η σχέση σου με την πιτσιρίκα αποβεί μοιραία.
-Τι να κάνουμε παιδί μου...αν πεθάνει - πέθανε...
Απάντηση