(Wii) Multi Κονσόλα 4 παιχτών + media player 85 Γιούρο

PC, Xbox/360, XboxOne, PS3, PS4, Wii, WiiU, PSP/PSVita, GP2X, DS/3DS κτλ Συζήτηση για όλα τα τρέχοντα ή πιο πρόσφατα συστήματα παιχνιδιών.

Συντονιστές: Maddog, Whacker, BraiNKilleR

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sap
Wonder Boy
Wonder Boy
Δημοσιεύσεις: 66
Εγγραφή: 16 Μάιος 2008 17:00

(Wii) Multi Κονσόλα 4 παιχτών + media player 85 Γιούρο

Δημοσίευση από sap »

Καλησπέρα σε όλους.

Θα αναφερθώ σε σπιτίσιες εφαρμογές (homebrew) για το Wii. Ας πάρω τα πράγματα ωστόσο τα πράματα από την αρχή.
Εδώ και κανά δυό χρόνια είμαι κάτοχος ενός wii, που σαν κονσόλα έχει αρκετά μέτρια εως κακά (για την εποχή και συγκριτικά παντά) γραφικά, έχει ωστόσο ενδιαφέρον στυλ παιχνιδιού, κυρίως μέσω του ασύρματου χειριστηρίου του και τον τρόπο που αλληλεπεδρά με το χώρο και την κίνηση, και κάποια ενδιαφέροντα παιχνίδια με τα οποία με παρέα έχουν το χαβαλέ τους.
Αποφάσισα λοιπόν έχοντας μόνο δύο χειριστήρια ( και δυο του Gamecube δανεικά) να ψάξω να βρώ άλλα δύο ώστε όταν μαζευόμαστε 4+ άτομα να παίζουν αν όχι όλοι τουλαχιστόν οι 4. Nα προσθέσω ότι και λίγα παιχνίδια υποστηρίζουν τα χειριστήρια του Gamecube (Mario kart)
Μετά από μια μικρή έρευνα αγοράς διαπίστωσα ότι το οικονομικότερο χειριστήριο που μπορούσα να βρώ ήταν πανω-κάτω στο 30άρι και αυτό σκέτο και σε σακούλα, άρα με το nunchuck (περιφεριακό που συνδέεται στο χειριστήριο) έφτανα μάνι-μάνι στα 40.
Πέτυχα ωστόσο σε γνωστό μαγαζί stock κάποια με 9ευρώ. τα οποία βεβαίως ήταν μεταχειρισμένα προβληματικά πριν και επιδιωρθωμένα από την επίσιμη αντιπροσωπεία. Επισκεπτόμενος το κατάστημα βρήκα μόνο ένα χειριστήριο και αφού τον αγόρασα πρόσεξα ότι είχε και ολόκληρη την κονσόλα full comple με χειριστήριο nunchuck και το Wii sports παιχνιδάκι στα 44.90 ευρώ ΕΠΙΣΗΣ μεταχειρισμένη προβληματικη (συγκεκριμένα βλάβη NO READ προφανώς είχε θέμα το drive) και επιδιωρθωμένα από την επίσιμη αντιπροσωπεία και 6 μήνες εγγύηση από το μαγαζί. Και λέω 40 το σακουλιασμένο σκετο - 45 όλα μαζί και τα ανταλακτικά αχρείαστα να ναι και θα το πασάρω και σε κανά ανήψι στη τελική. Υπόψιν ότι τσέκαρα το κουτί αν έχει όλα μα όλα τα παρελκόμενα μέσα και το σταύρωσα και κανα δυό φορές στη διαδρομή.
Ευτυχώς όλα παίζαν κομπλέ.

Και φτάνω στο ρεζουμέ. Έχοντας μια κονσόλα καβάντζα τη δεύτερη μέρα μου μπήκαν ψίλοι στα αυτιά να της φορτώσω homebrew.


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Η ΦΟΡΤΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ WII (BRICK) ΔΕΝ ΦΕΡΩ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΘΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΖΗΜΙΑ.
Επίσης μιάς και δεν χρησιμοποιώ το ίντερνετ με το wii έχω την εντύπωση

Συγγνώμη για τα κεφαλαία που χρησιμοποίησα αλλά έπρεπε να αναφέρω τους κινδύνους, για αυτό έγραψα και τόσο μεγάλη εισαγωγή, πχ στο πρώτο wii δεν το έχω δοκιμάσει και πιθανότατα δεν θα το δοκιμάσω και ας δεν έχει πλέον εγγύηση.
Ακολούθησα ευλαβικά τον οδηγό με πολλά πέρα δώθε
wiihacks.com/recommended-faqs-guides-tutorials-only/60921-guide-softmod-any-wii.html (βάλτε και www. )
Εγκατέστησε το Bootmii,
έκανα αντίγραφο ασφαλείας ώστε να έχεις πιθανότητες να το επαναφέρεις αν κάτι πάει στραβα, και μπορεί να γίνει αυτό με οποιαδήποτε εφαρμογή ή κανάλι προσθέσεις.
Έκανε την μονταρισμένη εγκατάσταση 4.1 και προσθεσε και το priiloader πρόγραμμα με το οποίο μπλοκάρεις τα επίσημα update από διαδίκτυο και dvd.

Επίσης μιάς και δεν χρησιμοποιώ το ίντερνετ με το wii (έχω την εντύπωση ότι δεν επηρρεάζει) αλλά καλό θα ήταν να το ψάξει αν κάποιος ενδιαφέρετε.
Υπόψιν ότι εφόσον κάνεις τη μόντα μέτα δεν πρέπει να κάνεις επίσημο update μιας και η πιθανότητες να γίνει brick είναι αυξημένες.

Πλέον έχεις πολλές δυνατότητες όπως
emulators για master system-mega drive-nes-snes-gba κομπλέ με saves και κάποιοι screenshots
emulator gia n64 - neo geo αρκετά κακοί αν και παιχνίδια τους υποστηρίζονται στο virtual console.
Amiga-dosbox-scumm-atari-apple κτλ στην πλειοψηφία μέσω linux
ενδεικτικά προγράμματα-εξομειωτές-παιχνίδια ρίξτε εδώ μια ματιά

http://wiibrew.org/wiki/List_of_homebrew_emulators

Και υπάρχει και ένας υποτυπώδες mame o SDL MAME Wii στην 0.6 έκδοση του και βασισμένος στο MAME 0.134u4
ωστόσο λόγω χαμηλών δυνατοτήτων το wii θα παίξει έως και άμα παιχνίδια CAPCOM SYSTEM 1 ακόμα τουλάχιστον.
Προσωπικά για μένα είναι αρκετό . Έπαιξα με φίλους τριπλό το Cadillacs και δεινόσαυροι και υπάρχει δυνατότητα ως 6απλό στο ΧΜΕΝ, και υπάρχουν πολλά παιχνίδια για 4 παίχτες στις κονσόλες όπως το micro machines 1 ,2 general chaos σχεδόν όλα τα αθλητικά. Είχανε κάτι μια μόντα μάλιστα στο αυθεντικό mega drive και με τη χρήση ενός μοχλού ανά 2 παίχτες μπορούσες να παίξεις micro machines 8 ταυτόχρονα.

Τέλος όλοι σχεδόν οι εξομειωτές υποστηρίζουν τους μοχλούς του Gamecube.

Πέραν των εξομειωτών έχει ένα καλό Media player ο οποίος θα παίξει τα πάντα σωστά (εώς την ανάλυση που υποστηρίζει το wii 720x480p και άμα, παιζεί και dvd). Η θύρα usb υπάρχει του κοτσάρεις και ενα στικάκι.

Μπορεί να ρωτήσει κάποιος μα καλά διαφήμιση κάνεις στο στοκ του τάδε και γιατί να μπλέξω με στοκ? γιατί να μη το βάλω σε ένα καινούριο wii και να μπλέξω με παλιατζούρα?
-Εφόσον επιλέξεις το μοντάρισμα χάνεται η εγγύηση του
-τα πιο πρόσφατα μοντέλα έχουν drive που δεν μπορούν να διαβάσουν καθόλου αντιγραμμένα dvd , και εφόσον δεν θέλεις να γρατσουνίσεις τα αυθεντικά σου dvd σε ένα πιθανότατα παλιό να θέλεις να χρησιμοποιείς ένα backup.

Να επαναλάβω ότι εμένα δεν μου έχει παρουσιάσει (ακόμα) κάποιο πρόβλημα ούτε σε hardware είτε σε software αλλά θα συνιστούσα να μην το πήξετε σε κανάλια ή έστω να είστε επιλεκτικοί.

Έχουμε και λέμε λοιπόν

Wii με ένα wii -remote + nunchuck 45 Ευρώ
μια κάρτα sd 2gb 5 Ευρώ
3 χειριστήρια gamecube μη αυθεντικά 30 Ευρώ
ένα card reader 5 Ευρώ

Μάξιμουμ 85 ευρώ γιατί ένα card reader και μια παλιά sd ειναι πιθανό να υπάρχει. όχι ότι είναι λίγα έτσι όπως έχουμε γίνει αλλά πιστεύω ότι είναι καλή κατασκευη για το εξοχικό, για ένα ήρεμο τριημεράκι με φίλους ή οικογένεια. Και 4 άτομα παίζουν, έχεις την επιλογή της ταινίας-μουσικής και υπάρχουν και άλλες προοπτικές (Sonic 4).


http://www.sonicthehedgehog4.com/us/

http://www.youtube.com/watch?v=JcPpoOzM ... re=related

Tέλος αν αποφασίσετε να το χαρίσετε κάπου καλό είναι να ενημερώσετε για εγγύηση κτλ και να κρατήσετε και ένα αντίγραφο ασφαλείας της nand.
Άβαταρ μέλους
Maddog
Master Modelator
Master Modelator
Δημοσιεύσεις: 3768
Εγγραφή: 26 Μάιος 2004 14:44
Τοποθεσία: Κάποιο beach bar στο Ντουμπάι
Επικοινωνία:

Re: (Wii) Multi Κονσόλα 4 παιχτών + media player 85 Γιούρο

Δημοσίευση από Maddog »

Ενδιαφέρουσα ιδέα, αν και ενδεχομένως να είναι ακόμα πιό αποδοτικό (και εξίσου φτηνό) να μετατρέψεις αντίστοιχα ένα XBox 1. :)
Παππού όλος ο κόσμος ανησυχεί μήπως η σχέση σου με την πιτσιρίκα αποβεί μοιραία.
-Τι να κάνουμε παιδί μου...αν πεθάνει - πέθανε...
Άβαταρ μέλους
pooky(1)
Mame Maniac
Mame Maniac
Δημοσιεύσεις: 572
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2006 14:45
Τοποθεσία: Skyrim.

Re: (Wii) Multi Κονσόλα 4 παιχτών + media player 85 Γιούρο

Δημοσίευση από pooky(1) »

Γιατρέ εγώ ψηφίζω Dreamcast πάντως!!!! :D
14-06-1984 ----- 14-06-2011. 27 years of gaming!
Απάντηση