Αρχισαμε τις ερωτησεις

Όλα σχετικά με τον αγαπημένο μας emulator.

Συντονιστές: Nemo, Maddog, Whacker, BraiNKilleR

Απάντηση
xaris_sm
Jr. Pacman
Jr. Pacman
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 29 Απρ 2008 20:54

Αρχισαμε τις ερωτησεις

Δημοσίευση από xaris_sm »

καλησπερα παιδια

σαν νεος και εγω του forum και αφου εκανα και εγω την μελετη μου εχω κατι αποριες, καμια βοηθεια? :lol:

τα bioses απο το site δεν ειναι 26 οπως λεει το pdf (πολυ καλος οδηγος) ειναι γυρω στα 30 τα κατεβασα ολα και τα εβαλα στο folder roms,σωστα?

κατεβασα καποια roms απο torrents και εκτος απο zip ειχε και folders ανα παιχνιδι (καθε folder ειχε παρομοια αρχεια σας αυτα που εχουν τα zip) αυτα αν βαλω αυτα τα folders στο rom folder του mame θα παιξουν η χρειαζετε να τα κανω zip? και αν ναι τι ονομα πρεπει να δωσω σε καθε zip που θα φτιαξω?

αυτα τα 4 dat αρχεια που βαζουν στο root ειναι μονο για τους λογους που περιγραφουν η βοηθαει στην καλη λειτουργια του mame?

και τελος μια χαζη ερωτηση...ολα τα roms παιζουν με ολα τα version του mame? γιατι ειδα οτι μερικα roms τα παιζει σε πιο παλια version του mame ui απο οτι στην πιο τελευταια...?


καλα ντε μη βαρατε :lol:


thanks!!!
Άβαταρ μέλους
ambu_dare
Out of Space
Out of Space
Δημοσιεύσεις: 1796
Εγγραφή: 10 Φεβ 2005 15:40

Δημοσίευση από ambu_dare »

α) Ο οδηγός είναι δύο χρόνων, οπότε είναι αναμενόμενο να υπάρχουν διαφορές στα νούμερα των rom/bioses/CHDs κλπ. Όπως επίσης είναι λογικό και κάποια πλαίσια - μενού να είναι διαφορετικά (κάποια να έχουν αφαιρεθεί - ενώ άλλα έχουν προστεθεί) και η προσθήκη των PCBs. Μέχρι και το όνομα είναι διαφορετικό πια MAMEUI32 ή 64.

β) Τα folders που αναφέρεις λογικά είναι τα απαραίτητα που εκεί μπαίνουν τα CHDs αρχεία (δεν υπάρχουν κατάλογοι για όλα τα παιχνίδια αλλά για κάποια από αυτά ~ καμιά 200άρα πια έχουν πάει;). Άφησε τα όπως είναι.

γ) Το κάθε ένα εξυπηρετεί τον σκοπό του. Τα cheats σου παρέχουν την δυνατότητα που αναφέρουν, ενώ πολύ χρήσιμα κρίνω προσωπικά τα history & info. Το high scores είναι και αυτό απλό - ότι λέει κάνει. Το μέγεθος τους και η ποσότητα τους (4) είναι τόσο αμελητέα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που κρίνεται μάλλον υπερβολή να μην τα κατεβάσεις μόνο αυτά.

δ) Κάποια παιχνίδια παίζουν σε όλες σχεδόν τις εκδόσεις από την Χ και μετά, ενώ άλλα υπόκεινται σε συνεχείς αλλαγές ακόμα και σήμερα. Με το mameinfo.dat έχεις αυτές τις πληροφορίες, ήτοι πότε έγινε η πιο πρόσφατη αλλαγή σε κάποια rom άρα από εκείνη την έκδοση και μετά όλες είναι συμβατές με αυτήν. Πάντως παίζει να είναι 50 - 50 αυτό που λες.
Εικόνα
xaris_sm
Jr. Pacman
Jr. Pacman
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 29 Απρ 2008 20:54

Δημοσίευση από xaris_sm »

ευχαριστω πολυ για το reply

παντως τα folders δεν εχουν chd αρχεια το σκεφτηκα αλλα δεν ειναι...ειναι αρχεια ακριβως ιδια με αυτα που εχουν τα zip...θα κανω δοκιμες να δω αν παιζουν η οχι
xaris_sm
Jr. Pacman
Jr. Pacman
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: 29 Απρ 2008 20:54

Δημοσίευση από xaris_sm »

καμια ιδεα κανεις?

γιατί εχω folders μεσα στο folder rom με το ονομα του παιχνιδιου και δεν τα παιζει? πρεπει να τα κανω zip?
Άβαταρ μέλους
ambu_dare
Out of Space
Out of Space
Δημοσιεύσεις: 1796
Εγγραφή: 10 Φεβ 2005 15:40

Δημοσίευση από ambu_dare »

Δεν μπορώ να καταλάβω τί είναι... δεν μας ανεβάζεις ένα screenshot ή μία μικρή - τυπική λίστα σε txt να δούμε τί είναι;

Πάντως εάν δεν είναι της μορφής
c:\mameui32\roms\area51\area51.chd
c:\mameui32\roms\area51.zip

αλλά κάτι πιο κοντά στο
c:\mameui32\roms\area51\a51_2-c.hh
c:\mameui32\roms\area51\a51_2-c.hl
c:\mameui32\roms\area51\a51_2-c.lh
c:\mameui32\roms\area51\a51_2-c.ll
c:\mameui32\roms\area51.zip

Τότε μπορείς να τους σβήσεις τους καταλόγους και να κρατήσεις τα .zip αρχεία ή εάν δεν τα έχεις να τους συμπιέσεις σε .zip ΑΛΛΑ να μην είναι μέσα στο συμπιεσμένο αρχείο σε κατάλογο αλλά "χύμα"

Εάν δεν δουλεύουν τότε μάλλον έχεις λάθος έκδοση αρχείων.

Τέσπα καλό θα ήταν να το βάλεις στον αυτόματο μέσω του clrmamepro. Για το πως δουλεύει ακολούθησε την διαδικασία που αναγράφεται στο παρακάτω link:
http://www.mame.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=1000
Εικόνα
Απάντηση